Heuvelrug Schilderwerken
Heuvelrug Schilderwerken
 

Behangwerk

Behangen is een vak apart.

BehangNaast bedrukt papier (drukprocédés; flexodruk, diepdruk en zeefdruk) bestaat ook reliëfpapier, veloursbehang, glasvezelbehang (met verschillende texturen), PVC-behang, vinylbehang, materiaalbehang (grassen, sisal, kurk, zelfs metaal) en textielbehang. De verschillende soorten muurbehang vergen allen een eigen techniek.

Het klaarmaken van de ondergrond (plamuren en schuren) is oneindig belangrijk gezien met de meeste papieren de foute niet worden verstopt, eerder worden geaccentueerd.

Vakmanschap en liefde voor het vak is een absolute noodzaak.

BehangHeuvelrug Schilderwerken bekijkt uw woning, adviseert qua soort en kleur en voert de werken op een vakbekwame manier uit met respect voor uw woning. De verschillende soorten muurbehang vergen allen een eigen techniek.

Glasvezelbehang

Wat is glasvezelbehang?
Zoals de naam al zegt wordt het gemaakt van glasvezel. Dit bijzondere material zorgt ervoor dat het vele malen sterker is dan gewoon behang. Hierdoor heeft het een aantal extra kwaliteiten die grote voordelen bieden.

Glasvezelbehang versterkt uw beschadigde muur
Heeft u een wat oudere en gebarsten muur dan kunt u deze versterken door er glasvezelbehang op aan te brengen. De structuur van de glasvezel zorgt ervoor dat de beschadigingen onzichtbaar worden en de kans op verder scheuren aanzienlijk verkleind. Daarnaast kan glasvezelbehang goed tegen vocht, krimpt het niet en is het brandvertragend.

BehangSfeer en warm
Glasvezelbehang heeft door zijn structuur een vrij luxueuze en warme uitstraling. Het is in een aantal verschillende structuren verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan visgraat, ruitjes of een soort van natuurlijke geweven structuur. Maar ook andere motieven zijn beschikbaar en het assortiment breidt gestaag uit. De basiskleur van het behang is neutraal. Maar doordat het uitstekend te bestrijken is met latexverf is het in ieder gewenste kleur te maken.

Glasvezelbehang:

Fantastic Fleece
Fantastic Fleece is een decoratieve, glad of gestructureerd wandafwerking voor toepassing binnen. Fantastic Fleece is een hoogwaardig glasvlies met een zacht structuureffect als oppervlak. Hierdoor is jeuk tijdens verwerking vrijwel uitgesloten. Door het gebruik van zeer kleine glasvezels is er geen gevaar voor de gezondheid.

BehangBijzonderheden
Omdat Fantastic Fleece aan de achterzijde is geïmpregneerd en de voorzijde met speciale, fijne glasvezel is behandeld verkrijgt men, na schilderen met een gekleurde laseerlaag, een individuele, moderne en representatieve uitstraling. Door de speciale, extra structuurlaag van kwarts bij de dessins “Tira” en “Lino” ontstaat een licht-donker- of matglans effect.

Eigenschappen:

  • Zwelt niet op en kan niet rotten;
  • Vormvast;
  • Kleine scheuren worden overbrugd;
  • Zeer goed schoon te maken;
  • Moeilijk ontvlambaar.
Heuvelrug Schilderwerken
 
  T 0343 - 51 21 80 M 06 - 21 57 88 15 E info@heuvelrugschilderwerken.nl Ik ben donorgeregistreerd En jij?